Tapas, petiscos, [Tap-isco] cocktails, Spaanse en Portugese wijnen, dit zijn de ingrediënten restaurant Tapisco. In het illustere pand, waar zo’n 300 jaar lang boekhandel De Vijf Vocalen en de laatste jaren Mees Pierson Bank heeft gezeten, opende Marcel van der Kleijn Restaurant Tapisco na een intensieve verbouwing. Marcel voegt Tapisco hiermee toe aan een culinair scalla Haagse Hotspots, waaronder GOED VOLCK. en Restaurant Calla’s.
Cocktails bij Tapisco
Cocktails hebben een groot aandeel in het concept van Restaurant Tapisco. De eye-catcher in de zaak is dan ook de fraai geoutilleerde bar die in het middelpunt van de ruimte staat. Op de bar hangen zes grote Spaanse hammen te rijpen. De bartenders draaien hun hand niet om voor een klassieke cocktail of een eigentijdse variant.
Naast de Spaanse hammen die sowieso heel de dag verkrijgbaar zijn, kun je in de avond kiezen uit een scala aan tapas en petiscos. Zo kies je onder andere uit empenada’s , gilda (beroemde pinxto uit San Sebastian), macaron van inktvis en tonijn, kiphaasje en gamba piri piri en meer.
Tapisco van binnen
In het karakteristieke pand aan de Kneuterdijk heeft ruim 300 jaar de welbekende boekhandel De Vijf Vocalen gezeten. Antieke, brocante elementen aan de lampen vullen de moderne ruimte die afgewisseld worden met authentieke (hand) geschilderde Portugese vloertegels en de bronzen mozaïek van de bar.
De kraakheldere witte keuken gemaakt van Corian combineert prachtig met de handgeschilderde Spaanse tegels rondom de grote spiegels. Dit geeft het geheel optisch veel ruimte. Vanuit de Chef’s table op de verhoogde bank kun je koks de tapas zien bereiden tijdens het servies. Een immens grote wijnklimaatkast staat aan de andere kant van de keuken. Hier zijn alle top Spaanse en Portugese wijnen in opgeslagen. Achter in de zaak is een verhoging met een ouderwetse klinkervloer. Aan de muur een oude boekenkasten-wand, zo heeft men een ode gegeven aan boekhandel de Vijf Vocalen.
Hoogwaardige foto’s van je horecazaak en gerechten zijn cruciaal voor een succesvolle onderneming. Waarom? Ze creëren een sterke eerste indruk en vertegenwoordigen daarnaast de eetervaring online. Daarnaast wekken kwaliteitsfoto’s eetlust op, tonen ze de sfeer en zijn een aantrekkelijke weergave van jouw concept. Je trekt er dus potentiële nieuwe gasten mee naar je zaak.